Sunday 30 October 2011

Sawi Goreng dengan Tauhu


Bahan-bahan:
1 cekak sawi
1 ulas bawang besar
3 ulas bawang putih
2 buku Tauhu
1 biji cili merah
1 genggam ikan bilis
1 sd besar sos tiram
1/4 cwn air
garam

1. Potong sawi, asingkan batang sawi dengan daunnya.
2. Hiris bawang besar, bawang putih dan cili merah (Bahan A)
3. Tauhu dipotong dadu, kemudian digoreng secara berasingan.
4. Tumiskan bahan A bersama-sama dengan ikan bilis sehingga naik bau/garing. Kemudian, masukkan batang sawi, bagi empuk. Masukkan daun sawi & tauhu yg telah digoreng, gaulkan sehingga sekata. Masukkan garam dan sos tiram secukup rasa. tambahkan air agar ada sedikit kuah. Hidangkan panas-panas.

No comments:

Post a Comment